Koska vanhempi poikani on tänään kipeä, niin olen siinä onnellisessa asemassa että sain olla tänään kotona. Ja mitäs luulette minun tehneen? Googletin hakusanalla haarukkavirkkaus. Törmäsin mm. Kate Pullen:in virkkausaiheisille sivuille (engl.), sieltä löysin suhteellisen selkeän ohjeen haarukkapitsin tekoon.

En siis ole aikaisemmin kokeillut haarukkapitsin virkkausta vaikka jo tammikkuussa ostin siihen tarvittavan haarukan. Surffatessa huomasin että niitäkin löytyy jos jonkinlaista mallia, mutta työtapa on kuitenkin sama. Huomasin myös että moni oli kauan saanut etsiä haarukoita, milloin mistäkin. Sanottiin kuulemma jossakin että niitä saa vain silloin kun se on muotia. No kuitenkin, itse olen näitä oudon näköisiä vempeleitä nähnyt useamman vuoden milloin missäkin kaupassa, suuremmissa tavarataloissa, halpahalleissa missä myydään myös lankoja ym. pieniä ompelutarvikkeita. Ainakin näin on täällä Porvoossa.

Ohjeet tuntuu joskus aika pökerryttäviltä ja itsekin luin useamman eri ohjeen ja vasta tuo edellä mainittu ohje tuntui selkeimmältä. Ajattelin että voisin jossain vaiheessa laittaa perusohjeen siitä tänne blogiini. Lukija sitten päättäköön tuliko siitä selkeä vai ei. Mutta kaikki aikanaan...

Kaivoin oman haarukkani esille ja aloin tutkia ohjetta välineet käsissä. Pari ensimmäistä silmua meni haparoiden mutta sitten alkoi sujumaan. Tämähän oli aika helppoa ja nopeetakin vielä.

Tuotos tässä vaiheessa:

Tästä tulee varmastikin huivi/kaulaliina/mikälie. Tuohon siis tehdään vielä lisää tuollaisia pötköjä jotka sitten virkataan tai "pujotellaan" noista hapsuista yhteen. Kuten näette, en ole ihan siinä vaiheessa vielä, haluan vielä vähän lisää pituutta ennen kuin teen seuraavan/seuraavat pötköt ja alan yhdistellä niitä. Lisää kuvia kunhan työ etenee. TÄÄ OLI HUBAA!