Tämän päivän luukku aukesi vähän myöhään syystä että sain eilen kokea jotain kultturellia, pitkästä aikaa! Kävimme Svenska Teatern:ssa katsomassa yhden miehen näytelmän nimeltään Grottmannen eli Luolamies. Siinä mies aivan uskomattoman hauskalla ja elämänmakuisella tavalla käsitteli miestä ja naista ja sitä kuinka ihmeen erilaisia me olemme ja miksi näin on.

Siinä kumpikin sukupuoli sai osuutensa ilman että kukaan otti nokkiinsa vaikka välillä osuikin naulan kantaan :) Harvoin pääsen nautiskelemaan näytelmistä mutta kun niin käy, niin nautin täysillä. Ja kun kyseessä on komedia sekoitettuna tiettyyn... jaa, en osaa edes kuvailla, ehkä hulluun todellisuuteen, niin siinä tuli naurettua niin paljon ja niin sydämen kyllyydestä että sain ainakin 2 lisävuotta elinikää! Nauruhan kuulemma pidentää ikää.

Ja mitä me kaikki opittiinkaan eilen iltana! Ainakin meille raotettiin ovea vastakkaisen sukupuolen ajatusmaailmaan. Siinä oli niin paljon tuttua ja sai jopa minut nauramaan piirteille jotka ovat ärsyttäneet. Ehkä tärkein opetus kuitenkin oli, että annetaan miesten olla miehiä ja naisten naisia, koitetaan joskus astua rakkaamme maailmaan keskittyen ja arvostelematta. Ymmärretään (vaikka se ei aina ole helppoa) toista niin meitäkin ymmärretään. Huomioidaan toisen tapaa ajatella ja toimia niin elämä on ainakin vähän helpompaa :)

1102969.jpg

När första ljuset brinner

står julens dörr på glänt.

Och alla barnen glädjas

att fira få advent.

 

Näin aloitamme joulun odotuksen, ilolla ja suurella innolla. Päivä päivältä teemme kotiimme joulun, oman joulun. Emme vielä tiedä millainen se on, mutta tänä jouluna se on tällainen.

Sytyttäkää kynttilä ja muistelkaa lapsuuden hyviä muistoja, aikuisuuden hyviä hetkiä, hetkiä jolloin oli iloa, hetkiä jolloin kasvoitte. Pohtikaa omaa elämäänne ja itseänne. Todetkaa että olette ihana ja rakastettava ihminen. Uppoutukaa mielessänne miettimään rakkaitanne, esim. puolisoa ja lapsia. Nähkää kuinka uskomattoman upeita ja rakkaita he ovat. Arvostakaa kaikkea sitä hyvää mitä teillä on. Tottakai elämään kuuluu myös se varjopuoli, mutta keskittykää hyvään niin elämänne myös on sitä.

Siitä, suurelta osin, joulu ja joulutunnelma rakentuu. Jos vielä on mahdollisuus helpottaa jonkun elämää näinä aikoina (ja muulloinkin), niin uskon että se tuo iloa sekä antajalle että saajalle. Pienikin ele voi pelastaa monen joulun. Stressaamisen sijaan antakaa iloa ja hyvää mieltä ja tukekaa niitä jotka sitä tarvitsevat.

Hyvää joulun odotusta!