Kalenterista ilmestyi eilen säkkikangasta ja kehotus tehdä jouluinen taulu. Pojat innostuivat tästä tehtävästä paljon, koska luvassa oli sekä leikkaamista että liimaamista. Tauluista puuttuu vielä "ripustimet", mutta sitten ne pääsevät seinälle antamaan joulutunnelmaa.

1136820.jpg 

Ylempi luomus on Eddien ja toinen Axelin. Vähän meitä harmitti kun ei löytynyt ihonväristä huopaa noihin kasvoihin.

******

Tänään kävin sitten kuusenhaku reissulla vaikka olin alunperin ajatellut laittaa meidän muovikuusen tuohon olkkarin nurkkaan. Jotenkin vain halusin saada oikean kuusen tuoksuineen päivineen. Toki minä inhoan sitten sitä kuusen hävittämis hetkeä, tuhansine neulasineen. Ihan metsästä suoraan kävin apujoukkojen kanssa sen hakemassa. Kotiin asti se ei vielä tullut, jotta siinä olisi neulaset vielä jouluaattonakin. Mahtava kuusi sieltä löytyikin, tiheä ja paksu.

Sitten rupesinkin taas miettimään että jos meillä nyt on tuo oikea kuusi ja kaikki, niin eikö sittenkin pitäisi viettää se joulu täällä kotona. Muutenhan se kuusi on ihan turhaan kaadettu... Ehkä "vanhuksetkin" arvostaisi oikean kuusen luomaa tunnelmaa. Heilläkään ei muistaakseni ole ollut oikeaa kuusta sen jälkeen kun minä lensin pesästä.

1093194.jpg

Ihmekauppa Tiimarista tarttuivat nämä kangassydämet minun matkaan. Päädyin laittamaan ne keittiössä roikkuvaan kattokruunuun, koska en ole vieläkään löytänyt mieleisiäni mansetteja. Nämä luovat jotenkin sellaisen miellyttävän perinteisen tunnelman.

Joulu väreineen päivineen on meillä sekoitus modernia ja perinnettä. En pidä pelkästään vanhoja perinteitä sisältävästä koristelusta, enkä myöskään todella modernista musta-valkoisesta koristelusta. Valitsen molemmista juuri sen mistä eniten pidän, esim. modernista joitakin värejä ja materiaaleja sekä ylellisiä yksityiskohtia. Toisaalta sitten perinteikkäästä valitsen itsetehdyt kortit, lahjat ja koristeet ja ruoat. Joululauluista valitsen rakkaimmat joululaulut lapsuudesta sekä muutamia uudempia joita olen viime aikoina kuullut.