HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ SUOMI 90 VUOTTA!

1113003.jpg

Tunnustan heti etten ole kovin isänmaallinen. Arvostan toki sitä mitä miehet vuosia sitten tekivät Suomen hyväksi.

Linnanjuhlien vastaanottoa tulee kyllä seurattua joka vuosi. Kuitenkin haluan muistaa niitä arjen sankareita jotka elävät hyvin pienin varoin täällä Suomessa. Sitä ei aina muista että joillekin nämä juhlat tuottavat enemmän surua kuin iloa, juuri pienien tulojen takia. Ehkä nämä suuret tuloerot Suomessa vähentävät isänmaallisuuttani.

Mutta kiitoksena kuitenkin Suomelle, elämme rauhan aikaa!

*******

Tänään on tullut ahkeroitua toden teolla. Aamusta lasten joulukalenteri kehoitti meitä tekemään kynttilöitä. Tulos tuossa alussa jo näkyikin. Tässä muutama kuva valmistusvaiheista.

1112998.jpg

Materiaali, eli Tee itse kynttilä -purkki, on ostettu ihmekauppa Tiimarista. Ensin sulatettiin kynttilämassa. Sulamisen aikana kiinnitettiin sydänlangat valumuotteihin. Sitten kaadoin vähän massaa uunivuokaan noita "pipareita" varten. Kun massa oli vähän hyytynyt painoimme piparkakkuvuoalla nuo piparit ja niihin reijät keskelle.

1113000.jpg

Lisäsin mukana tulleen väriaineen ja kaadoin sulan massan muotteihin. Kolme takimmaista täyteen (huomattiin myöhemmin että olisi pitänyt täyttää ne parissa erässä, koska niihin muodostui syvä monttu). Etualalla oleva yksinäinen muotti täytettiin lopulla sinisellä massalla. "Piparien" ylijäämäreunat sulatettiin uudestaan ja edellisen kerroksen kovetuttua kaadettiin loput päälle.

Tämä oli eka kerta kun valettiin kynttilöitä tällä tavalla. Itse olen ala-asteella valanut tavallisia kruunukynttilöitä, mutta siitähän on jo aikaa... Mutta tämä oli todella mukavaa ja muutaman harjottelu kerran jälkeen tuloskin alkaisi olla parempi. Mutta ensimmäisiksi kynttilöiksi nämä ovat kerrassaan hurmaavat, vaikka me valmistajat itse sen sanommekin :)

******

Muutakin on tullut tehtyä, niin tänään kuin lähipäivinä. Vitriini johon olen suunnitellut tekeväni nukkekotini on päässyt alkuun, eli rakennusprojekti nytkähti käyntiin, on siis tullut sahailtua väliseiniä. Kylpyhuonekalustokin on saanut täydennystä, joukkoon on liittynyt amme ja wc-istuin. Ensimmäinen amme päätyi kyllä ihan muuksi, meni nimittäin mitat vähän mönkään. Mutta sekin kyllä päätyy minimaailmaan, todennäköisesti johonkin roomboxiin. Näistä ei kuitenkaan vielä kuvia, kun eivät ole valmiita vielä.