Tällä kertaa muistettiin polttaa kynttilät ajoissa...

2163894.jpg

Tänään meillä löytyi energiaa todellakin toimia niinkuin oltiin suunniteltu. Poikien kalenterista löytyi piparkakku muotteja. Eli tarkoituksena oli leipoa pipareita omiin tarpeisiin ja lahjaksi sekä vääntää vielä joulutorttujakin, eli 3 paketillista piparitaikinaa ja 2 paketillista torttutaikinaa on tänään kulutettu. Ja kyllä sitä on riittänyt moneksi. Tortut tuli kaikki omaan tarpeeseen joulun ajaksi. Pipareita meni kaksi purkillista lahjaksi, yksi iso purkillinen omaan tarpeeseen, pikku satsi veljen perheelle joululahjojen mukaan (vaikka varmaan leipovat itsekin, mutta tuskin tuon mallisia) sekä vielä kahdelle lähimmälle naapurille pienet lahjapussit missä oli yksi pipari jokaiselle. Otin kyllä kuvan puhelimella piparivuoresta jotta mummi näkisi mitä ollaan tehty, mutta unohdin ottaa kuvan kameralla enkä usko että mulla on sopivaa usb-kaapelia puhelimeen että saisin sen kuvan siirrettyäkään. Mutta paljon tuli!

Kortit ovat kuulemma perille saapuneet ja iloa tuottaneet, ihan niin kuin pitikin. Vielä pitäisi muutama lahjapaketti toimittaa perille ja muutama viime tingan ruokaostos ja oltais joulua vaille valmiita. Ihme ja kumma sillä tänä vuonna en uskonut selviäväni edes "hengissä" jouluun saakka....

******

Vihdoin ja viimein sain kuvattua Eddien itse ompeleman ja painaman tyynyliinan. Asetelma yksinkertaisen abstrakti selkeine kuvioineen.

2163959.jpg

Muuten on lasten touhu ollut suurimmaksi osaksi "salaisen jouluohjelman" harjoittelua ja viimeistelyä. On vielä varmistettu että -Äiti, muistathan sä nyt mitä sun pitää sitten sanoa? No juu enköhän, en kai mä niin huonoksi näyttelijäksi ole syntynyt etten kahta lausetta muistaisi.