TÄMÄN SIVUN OMISTAN KÄSITÖISTÄ INNOSTUNEILLE POJILLENI JA HEIDÄN LUOMUKSILLEEN!!! 

 

 

 

 

ASKARTELUA JA VIRKKAUSTA

 

Pikkumieheni ovat myös ahkeroineet, toinen askartelun ja toinen virkkuukoukun lumoissa.

Akke päätti rakentaa itselleen pienoispaloaseman. Tässä tulos ensimmäisen illan jälkeen. Yläkerta jossa palomiehet oleskelevat silloin kun eivät ole paloja sammuttamassa, tanko jota pitkin he sujahtavat alas kun tulee hälytys ja palokunnan lippu. Tässä vaiheessa en vielä tiennyt mihin tarkoitukseen tuo rengas oli ripustettu. Palomiehen teossa hälytettiin mamma apuun.

1061658.jpg

Tässä tulos muutaman päivän kuluttua (onpas kuva pimeä).

1061659.jpg

Paloasema on saanut pihan puineen päivineen, paloauton, hälytyskellon ja linnun katolle. Rinkulan tarkoituskin selvisi, siitä tuli jonkinlainen kyltti tai logo paloasemalle.

Eddiekin ahkeroi, aikaisemmin vahingossa virkattu pallo sai jatkoa. Nyt virkkaus alkaa jo näyttää siltä miltä pitikin, eli matolta tai peitolta mamman nukkikseen. Tyyli oli mielenkiintoinen, ei pyydellyt apua, virkkaili omissa oloissa. Eli normaalin edestaikaisin tyylin sijaan mentiin lähes ympäri ja takaisin, hoksasi kuitenkin itse että joka kerroksella oli lisättävä silmukoita (miten hän sen hoksasi ja toteutti, ei aavistusta), vaikea kuvailla, kuva kertokoon tarkemmin. Mutta siitä tuli hieno, voisin väittää että hieno tyylinäyte vapaavirkkauksesta!

1061660.jpg

Ja mitä hän nyt tekee? Aloitti tietenkin seuraavan virkkuutyön! Nyt yritetään mennä perustyylillä edestakaisin. Kova hinku olisi oppia pylväät ym mutta koitetaan nyt ensin oppia perusasiat. Kyllä mamma on iloinen pikkumiesten innostuksesta!

 

ÄIDIN TEHDESSÄ HAARUKKAPITSIÄ, EDDIE TEKI TÄLLAISEN

 

Virkkaus on rentouttavaa ja rauhallista hommaa. Niinpä myös Eddie, joka oli kipeenä kun tämän aloitin, päätti samalla jatkaa omia opintojaan virkkauksen maailmassa. Hän on tosiaan pikkuveljensä tavoin opetellut ketjusilmukka matojen teon jo 5 vuotiaana. Molemmilta on syntynyt näitä matoja metreittäin. No nyt  herra päätti että mamman on aika opettaa hänelle seuraava askel. Neuvoin miten tehdä kiinteitä silmukoita ja hän teki pienen pätkän harjoitukseksi. Sitten se purettiin ja hän päätti virkata minulle pienen maton tai vastaavaa nukkekotiini.

Eihän nyt mikään mene ekalla kerralla ihan nappiin ja näin myös tällä kertaa....

1016192.jpg

Siitä tulikin pallo, koska hän ei hoksannut kääntyä oikeassa kohtaa. Mutta mikäpäs siinä! Harva virkkaa pallon ihan tuosta noin vain, minä en ainakaan kykenisi siihen ilman ohjetta.

 

VUODEN 2007 ÄITIENPÄIVÄ LAHJAT

Ja kuorrutuksena kakun päällä, tänään on tietenkin äitienpäivä. Äidit joka puolella saavat yltäkylläisesti suukkoja, haleja, lahjoja, lauluja, kukkia, kortteja ja aamukahveja. Tällaisena päivänä on erityisen mukavaa olla äiti. Omat kullanmurut hemmottelivat minua aamiasella, korteilla ja koruilla. Ylpeänä äitinä ripustin lahjat heti kaulaani, kyllä sydäntä nyt lämmittää...

583278.jpg

Ylempi on 8 vuotiaan ja alempi 6 vuotiaan poikani tekemiä.

 

LASTEN VUODEN 2007 VAPPUASKARTELUT

549020.jpg

Pojat ylpeinä esittelevät vappuaskartelujaan (naamarit, hatut, huiskat).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ÄITIENPÄIVÄLAHJA MUUTAMAN VUODEN TAKAA

Mutta koska ei nyt muuta valmista vapun aikana syntynyt, niin esittelenpä äitienpäivälahjan jonka sain muutama vuosi takaperin vanhimmalta pojaltani, hänen ollessaan 6 vuotias. Se pääsi heti keittiön seinälle piristämään mamman arkea.

556938.jpg

Tässä oli käytetty pohjana puretun ladon/talon punamultaisia ulkovuorauslautoja. Lisänä tuossa oli käytetty cernittiä, kiviä, tikkuja ym. Tuli kyllä tippa silmään kun tämän sain. 

 

 

RANNEKORU

Eddie sai synttärilahjaksi tädiltäni lahjakortin Suomalaiseen Kirjakauppaan. Sieltä tarttui mukaan mm. helmipaketti. Hän halusi oitis tehdä veljelleen rannerenkaan. Myöhemmin kuulemma jollekin tytölle josta tykkää......

 

TYYNYLIINA

Vihdoin ja viimein sain kuvattua Eddien itse ompeleman ja painaman tyynyliinan. Asetelma yksinkertaisen abstrakti selkeine kuvioineen.

 

2163959.jpg

 

PATALAPPUJA JA KÄSITYÖPUSSI

Eddie on kovin innoissaan sekä virkkaamisesta että neulomisesta, ei tietty tee sitä tukka putkella jatkuvasti mutta kuitenkin. Tässä ensimmäinen pannulappu joka syntyi virkaten ihan kotosalla.

 

VUODEN 2008 JOULUASKARTELUJA

UISIA ASKARTELUJA 2007 JA SITÄ ENNENKIN

Nuorempi pojistani on ahkerasti väsäillyt jouluaskarteluja "eftiksessä" koulun jälkeen. Näitä syntyy sellaseen tahtiin ettei eftis-täti ehdi keksiä uusia samaan tahtiin.

 

 

2058828.jpg

Suloinene joulusukka ja Lars-tonttu.

2058831.jpg

Sekä pieni tonttu kävyn kyydissä.

VIRKATTU PIPO -08skirjasta.

 

Esikoiseni, kohta 10v poika, tykkää kovasti käsitöistä ja halusi virkata pipon. Kaivoin siis esille ohjeen joka löytyi Joka Tyypin Virkkau

Valvoin tietenkin että silmuja tuli oikea määrä ja lisäykset oikeisiin kohtiin, koska hän on vielä aloittelija. Pipo valmistui yhden päivän aikana!!! Tässä kuva valmistusvaiheesta.

1989925.jpg

Ja pipo on valmis!

1989944.jpg

JOUL

 

Poikien joulukalenterista löytyi eilen pähkinöitä ja mukana olleessa viestissä neuvottiin tekemään niistä kuusenkoristeita.

Kalenteriin olen jemmannut pikku paketteja joista puolet on askartelumateriaaleja, joista sitten sinä päivänä askarrellaan viestin mukainen koriste tai muu tekele. Loput paketit ovat valmiita pikku lahjoja.

Materiaalina oli:

  • pähkinät
  • pakettinarut
  • silkkinauhat
  • helmet
  • kuumaliima

1104907.jpg

Ylimpänä Akken koristeet, keskellä omat malliksi tehdyt ja alimpana Eddien pähkinät.

*****

Itsenäisyyspäivänä tein lasten kanssa Tee Itse kynttilä -purkilla kynttilöitä.

1113003.jpg

*****

Kynttiläväreillä koristeltiin valmiskynttilöitä.

1115015.jpg

Axel teki kuusen ja lumisadetta taivaalle (vas) ja Eddie tähden taivaalle (kesk).

*****

Olkikoristeita.

1125273.jpg

*****

Tonttutehdas.

1096400.jpg

Nämä ovat Axelin ja Eddien tekemiä. Tosi suloisia!

Myös tämä iäkäs tonttu-ukko vilahti nurkissa...

1134612.jpg

Axel onkin erityisen ylpeä omasta luomuksestaan. Suunnitteli tontun itse, mamma auttoi vain liimaamisessa koska käytettiin kuumaliimaa. Tuo kävelykeppi oli minusta aivan mahdottoman kiva keksintö.

*****

Joulutaulut.

Kalenterista ilmestyi eilen säkkikangasta ja kehotus tehdä jouluinen taulu. Pojat innostuivat tästä tehtävästä paljon, koska luvassa oli sekä leikkaamista että liimaamista. Tauluista puuttuu vielä "ripustimet", mutta sitten ne pääsevät seinälle antamaan joulutunnelmaa.

1136820.jpg

Ylempi luomus on Eddien ja toinen Axelin. Vähän meitä harmitti kun ei löytynyt ihonväristä huopaa noihin kasvoihin.

2110676.jpg

 

Tämä toinen onkin sitten koulun käsityötunnilla neulottu paksusta langasta. Hän sai neuloa pannulappunsa koska sanoi että hän on jo virkannut kotona sellaisen, muut sitten virkkasivat omansa. Ja näin hän sitten neuloi.

2110664.jpg

Vähän epäselviä kuvia...

Kun kolmasluokkalaiset olivat saavuttaneet ompelukonekortin, niin he saivat ommella koneella muutakin kuin paperia, eli aloittaa ensimmäisen ompelutyönsä. Koulussa hän teki tyynyliinan, mutta siitä ei vielä kuvaa.

Kotona hän sitten kovasti toivoi että saisi ommella jotain minun uudella ompelukoneella. Juteltiin ensin että mitä voitais tehdä, mikä on tarpeeksi helppo vielä tämän tasoiselle ompelijalle ja mitä hän mahtaisi tarvita. Totesimme että käsityöpussin hän tarvitsee jotta hänellä olisi jokin järkevä paikka missä pitää neulomuksiaan ja virkkauksiaan. Kangas valittiin äidin kangaspala kätköistä ja nyörin hän letitti itse.

2110670.jpg

Hyvin hän homman hoiti. Autoin toki mittojen päättämisessä ja valvoin muutenkin työn tekoa.

1236532514_eddie_koru.jpg