Onkohan jokaisella käsityöharrastajalla omat ikuisuusprojektinsa, eli sellaisia käsitöitä jotka vuosi toisensa jälkeen ovat valmistusvaiheessa?

Itseltäni ainakin löytyy muutama tällainen projekti. Ne kaikki taitavat jo elää kahdeksatta vuottaan.... *häpeää* Kaikki on alotettu siinä vaiheessa kun intoa löytyi muttei ehkä ihan riittävästi taitoa, eli tuli alotettua liian suuria töitä. Toisaalta taas taisin jonkun kohdalla luovuttaa tai kyllästyä kun tuli vähän mutkia matkaan eikä kaikki sujunutkaan suunnitellusti. No joka tapauksessa, siellä ne edelleen lojuvat laatikossa jonka osuvasti olen nimennyt "keskeneräiset työt" -laatikoksi.

Ajatuksena on jonain päivänä saada myös nämä valmiiksi... Toiveajatteluako...?

531730.jpg

Tämän liivin tekemisen aloitin muistaakseni 19 vuotiaana käydessäni 1-vuotista linjaa Folkhögskolanissa. Elin jotain cowboy tyylistä vaihetta siihen aikaan. Kudoin sen poppanan kuiteilla ja hapsut on solmittu sinne kudonta vaiheessa. Eli näin pitkälle valmiiksi sain sen silloin. Jossain vaiheessa yritin aloittaa sen kanttaamisen, mutta totesin pian että minulla ei ollut tarpeeksi leveätä vinokaitaletta, eli se tyssäsi siihen.

531728.jpg

Tätä pikkutytön (n.1-2v) mekkoa aloin tekemään veljeni tyttärelle silloin kun omassa mittarissa oli lukema 20. En edes muista minkä ohjeen mukaan tätä lähdin tekemään, mutta joudun (kokemattomana) vähän soveltamaan ohjetta koska olin valinnuta liian paksun langan. No hyvinhän tuo kuitenkin sujui mutta helma jäi tekemättä. Ja nyt on veljentytär jo 8-vuotias!!!! Jos vaikka saisin tämän projektin vielä valmiiksi ja löytäisin mekolle omistajan.

531731.jpg

Tämä Novitan malli on kyllä hurjin ja vaativin aloittamani työ. (Halusin elävän pinnan koska jostain syystä tasaisen sileän neuleen aikaan saaminen on ylitsepääsemätöntä.) Tämänkin aloitin joskus kahdenkympin hujakoilla, tarkoituksena tehdä se lasteni isälle. No eipä valmistunut ja mieskin meni jo kierrätykseen. Tässä minua taisi ottaa päähän se että puikot tuntuivat aivan liian lyhyiltä tälle neuleelle, vaikka taitavat ne olla ihan tavalliset. Kaipa tämän saisi valmiiksi lasten teini-ikään mennessä...!?!

531732.jpg

Tältä sen pitäisi näyttää, kunhan saan sen neulottua valmiiksi. Jos tämä joskus valmistuu niin tarjoan itselleni herkkuaterian siitä hyvästä!

Löytyykö teiltä vastaavia projekteja?