Vihdoin ja viimein sain päätettyä nukkekotini koon: 1/12. Ja vihdoin sain aloitettua koko projektin, taidankin olla hidas "synnyttäjä".

Eli aloitin huonekorkeudesta, siitä tuli hitusen tuota mittakaavaa korkeampi. Seuraava askel olikin huonejärjestyksen suunnittelu ja huoneiden koko. Sitten sahailin väliseinät ja olin hiukan tuskastunut koska minulla ei ole kunnon paikkaa missä tehdä sellaista. Joten hammasta purren sahailin olohuoneessa. Ennen kuin pystyin aloittamaan tapetoinnin, minun oli sahattava vielä oviaukot. Kaupan ja muun huoneiston välillä sijaitsevaan seinään en laittanut ovea, kaupan on tarkoitus olla erillinen osa taloa vaikka samassa talossa onkin.

Tässä kuva nukkiksesta ennen tapetointia.

1115008.jpg

Ylimmän kerroksen päältä löytyy vielä "vintti" jonne asukas voi laajentaa ja rakentaa vaikka lastenhuoneet jos lapsia siunaantuu. Tällä hetkellä siellä on kaikenlaista nukkiskrääsää ja rakennusmateriaalia. Alimman kerroksen alla on vielä tilaa kolmelle kerrokselle, joko asukkaat laajentavat sinne tai sitten siitä tulee erillinen koti toiselle asukkaalle, tulevaisuus näyttää.

Huonejärjestys lyhyesti vasemmalta oikealle.

  • ylin kerros: makuuhuone ja olohuone
  • keski kerros: kylpyhuone, eteinen ja keittiö
  • alin kerros: kauppa, sauna ja ruokakellari

Tapetointi lähti käyntiin makuuhuoneesta. Tapetit ovat kahdesta vanhasta tapettimallikansiosta jotka olen "kerjännyt" eräästä tapetteja myyvästä liikkeestä. Niitä kun voi käyttää niin moneen. Jos ei pyydä, ei voi saada.

Tässä makuuhuoneen tapetti, pohja ei ole ihan valkoinen vaan vähän sävytetty, voisin tykätä 1/1 koossakin.

1119185.jpg

Kylpyhuone sai samanlaisen mutta keltaisella pohjalla olevan tapetin. Ihastuin sitten ihan kokonaan tähän malliin. Päädyin tähän koska kylppärin kalusto on ylellinen mutta pelkistetty ja halusin elävöittää seinät.

1119179.jpg

Näin pitkällä ollaan. Amme ja wc-istuin ovat viimeistelyä vaille valmiita jonka jälkeen pääsevät romanttiseen kylpyhuoneeseen omille paikoilleen.